Muusikaõpetaja Teele Tali on meie koolis hästi kohanenud

Joonas Komissarov, II SO

Sellest kooliaastast õpetab meie koolis muusikaõpetust Teele Tali, kes juhendab koos õpetaja Pille Kährikuga ka Viljandi gümnaasiumi noortekoori.

Kuidas leidsite tee õpetamise juurde?  

Olin teisel kursusel ülikoolis ja minu kooliõde, kes õpetas Elva huvikoolis, tegi seal laulustuudiot. Aja möödudes ta ise seal enam töötada ei saanud ja pakkus oma kohta mulle. Ma mõtlesin, et miks mitte, võib ju proovida. Olles seal vähe aega töötanud, sain aru, et mulle sobib see töö, sest õpilastel läks võistlustel ning esinemistel väga hästi. Ma tajusin, et see, mis ma teen, aitab neid.

Õpetaja Teele Tali. Foto: Kristel Pähkel

Milline on Teie haridus ja eelnev töökogemus?

Pärast Pärnu ühisgümnaasiumi lõpetamist tulin Viljandi kultuuriakadeemiasse ja asusin õppima koolimuusika erialale. Pärast seda omandasin magistrikraadi vokaalpedagoogikas ja nüüd olengi magistrikraadiga hääleseadja ja lauluõpetaja. 

Miks otsustasite tulla õpetajaks Viljandi gümnaasiumisse?

Mind kutsuti neli aastat tagasi Paidesse sealse muusikakooli lauluõpetajaks. Samal aastal avati Paides ka riigigümnaasium ja sinna otsiti samuti muusikaõpetajat. Seega tehti mulle ettepanek olla õpetaja korraga kahes koolis. Võtsin pakkumise vastu ja mul läks seal väga hästi. Esimesel aastal korraldati üks ühisprojekt riigigümnaasiumide vahel, mille nimi oli “Vesi” ja selle lõppeesmärk oli luua kontsertlavastus. Seal kohtusin ma Viljandi gümnaasiumi praeguse vilistlase, Haldi Välimäega, kelle kirjutatud laule selles lavastuses kasutati. Ta kutsus mind appi neid noortele õpetama. Õpetamise käigus märkasin, et just Viljandi noored on väga musikaalsed. Siis mõtlesin, et kunagi tahan ma küll sinna õpetama minna ning kui ma kevadel kuulutust nägin, siis haarasin sellest kinni ja kandideerisin.

Kuidas olete meie koolis kohanenud?

Väga hästi! Ma arvan, et mul on olnud lihtne kohaneda, sest ma olen varem Viljandiga seotud olnud ja tean juba natuke ka selle kooli kohta. Samuti tunnen siinseid inimesi, kes on eelkõige muusikud.

Mitut pilli Te mängite?

Ma olen küll lauluõpetaja, aga lõpetanud laste muusikakooli klaveri erialal.

Kas Teil on lemmikbände või artiste?

See on raske küsimus, eriti lauluõpetajale. Lauljana on minu kõige suurem eeskuju Celine Dion. Minu meelest on ta vanematest lauljatest üks parimaid. 

Mis seostub Teile sõnaga “laulupidu”?

Nutmine laulukaare all, kui esitame lugu “Mesipuu”.

Milline on Teie jaoks korda läinud päev?

Selline, kus mina olen midagi õpilastele andnud ja midagi positiivset nendelt vastu saanud.

See hea tunne, mis pärast sisemuses valitseb, teeb selle päeva kordaläinuks.

Kas Teil on hobisid, millest teada saades oleksid õpilased üllatunud?

Hea küsimus! Mul on küll kõige muu kõrvalt vähe aega, aga olen avastanud ühe laheda mängu nimega Geopeitus, mis sageli viib mind seni külastamata kohtadesse, huvitavate vaatamisväärsuste juurde või lihtsalt looduskaunitesse paikadesse. Mängijad peavad  kasutama GPS-i, et otsida peidetud aardeid. Seda meeldib mulle vahel mängida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga